В събота вечерта Генадий Головкин победи Сергей Деревянченко с единодушно съдийско решение и завоюва вакантните световни титли на IBF и IBO в средна категория.

Головкин коментира двубоя и призна, че леко е подценил украинеца.

„Искам да благодаря на съперника си. Той свърши чудесна работа. Уважавам неговия екип. Казах ви, че той е много корав. Получих безценен опит. Знаете ли, в момента разбирам, че имам нужда от още. Трябва да се фокусирам върху бокса, имам нужда от малко повече. Трябва да съм по-сериозен в тренировките, да работя усилено. Имам нужда от по- голяма концентрация", заяви казахстанецът.

"След първия рунд реших, че това ще е лесна битка за мен, но сгреших - беше тежък бой. Денят бе лош за мен и добър за Сергей и неговия екип. Получих безценен опит, в момента знам от какво точно се нуждая."

"Сергей беше готов, наистина го уважавам. Той ми показа, че притежава голямо сърце. Реванш? Определено! Ще бъде голяма битка за феновете. Разбира се, че съм готов, аз съм боксьор - винаги съм готов."

"Определено все още искам Канело. Готов съм за всеки. В средна категория има толкова много големи шампиони. Обадете се на Канело. Ако той каже „да“, нека го направим", заяви Головкин.