Антъни Джошуа разкри, че обича да се заяжда с Кристиано Роналдо по време на боксови събития. Британският боксьор седеше до петкратния носител на "Златната топка" по време на мача на Олександър Усик с Тайсън Фюри през май.

Усик спечели короната и стана първият неоспорим шампион в тежка категория след Ленъкс Люис през 1999 г. 34-годишният Ей Джей обаче прекара нощта, учейки се от бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

Той настоява, че не се "захласва" по знаменитостите на боксовите събития. Джошуа призна, че вместо това обича да се учи от Роналдо и се старае да не пропуска възможността да разговаря с него. Ей Джей вярва, че е можел да плати "хиляди лири" за утеха с хора от калибъра на португалската звезда.

"Никога не съм бил човек, който се увлича по суперзвездите“, обяви Джошуа. „Просто гледам характера на хората. Когато науча нещо за характера им, го връщам в моята общност. Вместо просто да се възхищавам на тези хора, на които всички се възхищават, аз се опитвам да проникна в техните умове и психика и да науча как са стигнали до това, което са“.

"Тези хора могат да вземат хиляди лири за среща - представете си колко би струвала консултация с Кристиано Роналдо. Така че, когато съм с него на ринга, използвам възможността да се поразровя в мозъка му."

Ей Джей говори и за потенциалния си пролетен сблъсък с Тайсън Фюри. Той твърди, че: "Аз съм по-скоро краткосрочен мечтател. Към всяка седмица подхождам с мисълта: "Какво мога да постигна тази седмица? Така че не търся безспорност. Гледам към тази седмица, а след това към следващата."

Следващата битка на Ей Джей е в събота, когато той се изправя срещу Даниел Дюбоа в изцяло британски двубой на "Уембли". В последно време Джошуа е в отлична форма, като спечели последните си четири двубоя, след като претърпя две поредни поражения от Усик.