Звездата на професионалния бокс Антъни Джошуа беше разкритикуван от благотворителна организация, защитаваща жертви от изнасилване, заради коментар, който направи по адрес на Кристиано Роналдо.

Футболистът на Ювентус беше обвинен от Катрин Майорга, че е била изнасилена в Лас Вегас през 2009 година. Самият играч твърдо отрича.

Антъни Джошуа говори на официално събитие, рекламиращо предстоящия му сблъсък с Джарел Милър през лятото в Ню Йорк. На него боксьорът обяви, че спортният му герой е именно Кристиано Роналдо.

Шокиращият живот на Джошуа преди да се посвети на бокса

„Винаги съм казвал, че има две неща, за които ще бъдеш прецакан като спортист – жените и данъците – той ги получи и двете, и все още се усмихва, все още е силен”, сподели шампионът в свръхтежка категория.

„Ако се нуждаете от психическа устойчивост, той доказа, че я има. Семеен човек е, но все още работи е посветен на това, което прави.”

Джошуа: Ще се застрелям в главата, ако Милър ме победи

„Така че като спортист той имаше този проблем от една страна, от друга страна обаче има семейство, а той успя да балансира нещата. Той има всичко, което човек би желал, затова харесвам Роналдо”, заяви още Антъни Джошуа.

Боксьорът беше разкритикуван именно за тези свои думи.

„Неправилно и неуважително е да се правят шеги или лекомислени забележки за обвинения или случаи на сексуално насилие и злоупотреба, в какъвто и да било контекст. Може да се спори, че той е модел на подражание, особено за младите хора, а и носим отговорност да не се омаловажават такива сериозни проблеми”, заяви Кейти Ръсел от организацията.

„Сексуалното насилие може да има широкообхватно и дългосрочно въздействие върху здравето, живота и взаимоотношенията на жертвите и оцелелите. Като общество, ние трябва да развием по-голямо съчувствие и разбиране”, заяви още говорителката на организацията за защита на жертви от изнасилвания.