Шампионът в категория "супер перо" на Световната боксова организация (WBO) Васил Ломаченко заяви, че тренира много усърдно, тъй като смята, че предстоящият му опонент Гийермо Ригондо "ще се бие като за последно", когато двамата се изправят един срещу друг на 9-и декември в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

"Смятам, че той ще се бие като за последно. Ще се опита да държи дистанция и да нанася своите удари. Не съм го виждал много пъти да бъде агресивен, но това не го прави по-малко опасен", заяви Ломаченко.

Ригондо отвратен от Световната боксова асоциация

Ломаченко се подготвя да използва всеки удар от своя арсенал, за да надделее над Ригондо. Двамата боксьори са широко считани за двамата най-добри аматьори в историята на бокса. Всеки от тях има по два олимпийски медала около врата си.

"Тренирам всичките си удари, не ми допада да съм перфектен само при един вид удар, това не е за мен. Искам да покажа на хората, че боксът е изпълнен с различни възможности и можете да правите различни неща", добави той.

Мениджърът на Ломаченко, Егис Климас, очаква битката да започне бавно и с течение на рундовете нещата да се разгорещят.

Ригондо: Не съм посредствен като останалите опоненти на Ломаченко

"Това ще бъде като партия на шах, те са двама високопрофилни бойци, не мисля, че това ще бъде агресивна битка. Те ще се опитат да се опознаят, отначало ще бъде скучно... може би в първия и втория рунд, но след това ще стане много интересно", заяви Климас.

"За хората, които разбират от бокс - това ще бъде страхотна битка, но за обикновените зрители, които не разбират много от спорта и очакват двамата яростно да разменят удари - това няма да им хареса", добави той.

Евентуална победа за Ломаченко в тази битка ще му отвори много врати, но той не мисли за бъдещето в момента.

"Не ми харесва да мисля за бъдещето, аз съм фокусиран върху битката на 9-ти декември. Правя кариера за семейството си, за себе си, за това да оставя някакво наследство зад гърба си", заяви Ломаченко.