Райън Гарсия се чувства отново на върха на света. Непобеденият 23-годишен талант бе една година извън бокса, за да се фокусира върху психическото си здраве. Това стана след победата му над Люк Кембъл през януари 2021 г.

Сега отново завърнал се към бокса той вече победи Еманюел Тагоу на 9 април в Сан Антонио, за да запази рекорда си без загуба. Популярен като Рибата или КралРай, родения в Калифорния боец се отказа от бейзбола в детството си, за да се заеме с бокса, където проби като професионалист още като 17-годишен.

От тогава той се изкачи ранглистата, като спечели 22 мача и взе овакантената титла на WBC в лека категория като победи с нокаут Кембъл.Следващият му мач е тази вечер срещу Хавиер Фортуна.

Благословен с лик на телевизионна звезда и с бързи ръце боксьора от мексикански произход вече е спечелил над 10 млн. долара в кариерата си. Майка му Лиса отговаря за Пи Ар на боеца, а баща му е в тренировъчния екип. Заради многото изяви в медиите Гарсия има над 8 млн. последователи в Инстаграм. Любимото му хоби са колите – има Ламборгини Урус, Ферари 488 Джи Ти Би и Порше 718 Бокстър. А от скоро повечето от времето му отива за двете му дъщерички – 3-годишната Райли, от бившата му приятелка Катрин Гамес и 18-месечната Бела от връзката му със звездата в социалните мрежи Дреа Селина.

В мача довечера с Фортуна феновете очакват да видят огромната трансформация на тялото на Гарсия като торса му вече е изпъстрен с татуировки. Вече има над 10 татуировки само по гърдите и раменете. Два големи лъва от всяка страна на гърдите сочат към прякора му „КралРай“. Има и думите „Шокирай света“.