Българският боксьор Кубрат Пулев коментира двубоят между Анди Руис-младши и Антъни Джошуа, който предстои да се проведе на 7 декември в Саудитска Арабия. Независимо кой ще излезе краен победител от този сблъсък, Кобрата ще получи втори шанс да се бие за световната титла, след като миналата седмица победи Райдъл Букър.

Пулев вярва, че Руис отново ще победи Джошуа, стига шампионът на IBF, IBO, WBA и WBO да се подготви правилно за предстоящия двубой.

"Мисля, че ако Руис е сериозно подготвен и не проявяви мързел в тренировките, ще победи отново", предрече Пулев.

Анди Руис поднесе една от най-големите изненади в тежка категория, нокаутирайки Джошуа на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Джошуа беше фаворит в двубоя им, но Руис повали Джошуа четири пъти и го спря категорично в седми рунд, постигайки победа с технически нокаут.

Пулев обаче е на мнение, че Руис е прекарал прекалено много време в празнуването на историческата си победа, когато е трябвало да тренира и да се фокусира върху реванша им.

"Не знам колко е фокусиран, защото победата беше като шок за него. В момента той е популярен, притежава коли, през цялото време публикуват негови снимки навсякъде. Ако остане съсредоточен и е сериозен в тренировките, смятам, че ще победи, но този път няма да е толкова лесно", заяви Пулев.

"Джошуа ще бъде различен, той се е поучил от грешките си в предния двубой. Очаквам той и неговият екип да подходят различно. Те ще имат различна стратегия и ще са по-сериозни. Той допусна тази загуба, защото помисли, че това ще бъде лесна победа за него, но ето, че не се случи така."