Боксовата легенда Ивендър Холифийлд предупреди Антъни Джошуа, че отново може да бъде нокаутиран, тъй като според него победата на Анди Руис-младши над Джошуа не е била случайна.

В началото на юни Руис нокаутира Джошуа в седми рунд и завоюва световните титли на WBA,, WBO, IBF и IBO в тежка категория.

Двамата ще се срещнат отново в мач реванш на 7 декември в Саудитска Арабия.

Бившият абсолютен шампион в две категории познава добре Руис, тъй като е играл спаринги с него, когат мексиканецът е бил едва 19-годишен.

„Анди Руис наистина може да се бие. Той има бързи ръце и може да удря силно, но сякаш никой не осъзнава това. Всички си мислят, че той извади късмет да победи първия път, но той показа, че може да се изправи след нокдаун. Той беше повален, а след това се изправи и се върна в мача, за да го спечели", заяви Холифийлд.

"Гледате Руис и си мислите, че той изобщо не може да се бие. Нищо не ви подсказва, че може, но той умее да се бие. Имал съм спаринги с него. Тогава бях на 46, а той на 19. Не можех да повярвам, че един 19-годишен боксьор може да бъде толкова добър и толкова агресивен. Той постоянно ме преследваше. Просто беше изключително самоуверен и пресираше постоянно, дори в спаринг."

"Ако Джошуа не е готов да се бие с противник, който ще се намира пред него през целия двубой, тогава битката може да завърши по съшия начин“, заяви Холифийлд.