Боксовата легенда Ивендър Холифийлд се обръща към KSI за евентуален бой със звездата от YouTube. Както съобщава talkSPORT, 61-годишният Холифийлд, който за последен път се е състезавал професионално през 2011 г., се е свързал с Misfits Boxing на KSI.

Въпреки неотдавнашната тенденция боксовите легенди да се завръщат на ринга обаче, екипът на KSI не даде зелена светлина на двубоя.

"Отново повтарям, не бихме го направили. Това трябва да са двама равностойни бойци на еднаква възраст. Ако ставаше дума за Майк Тайсън или Евандър Холифийлд за всички пари на света, не бихме го направили. Ние се борим с хора, които са на сходни нива, това е нашата идея и мисля, че има за всекиго по нещо. Но ние имаме морални принципи и ще се опитаме да се придържаме към тях, независимо от заплатата, която ще получим“, обявиха от Misfitboxing.

Желанието на Холифийлд да се изправи срещу KSI последва новината за предстоящия двубой на Майк Тайсън с Джейк Пол. Битката ще се проведе в Тексас на 15 ноември. 58-годишният Тайсън ще се изправи срещу 27-годишния ютубър Пол.

Холифийлд е безспорен шампион в полутежка категория в края на 80-те години и в тежка категория в началото на 90-те години. Той е и единственият четирикратен световен шампион в тежка категория.