Световният шампион на WBC в полусредна категория, американецът Девин Хейни (31-0, 15 нокаута) и популярният му сънародник Райън Гарсия (24-1, 20 нокаута) най-накрая се разбраха за бой. Това стана от втория опит, след като първия път преговорите пропаднаха.

Според колумниста на ESPN Майк Копинджър битката ще се проведе на 20 април в Лас Вегас (САЩ) и ще бъде официално обявена в близко бъдеще. Припомняме, че преговорите по същество между щабовете на двамата започнаха в края на миналата година. В началото на 2024 г. обаче Райън неочаквано се отказа от опцията да се бие с Хейни. Той каза, че вместо това иска да се бие с шампиона на WBA в същата категория Роландо Ромеро (15-1, 13 нокаута).

Въпреки това Гарсия скоро обяви, че иска да се бие с Исак Крус. След което... той обяви двубой с Ромеро за 20 април. И след няколко часа стана ясно, че всъщност Ромеро ще се бие с Крус на 30-и март.

В резултат на това в края на януари се появи информация, че екипите на Райън и Девин са подновили преговорите. А сега вече е ясно, че са постигнали и договорка.