Феновете молят легендарния Мани Пакяо "никога повече да не се бие", тъй като в последната си демонстративна битка той "изглеждаше на 100 години". 45-годишният филипинец е единственият световен шампион в осем дивизии в историята на бокса и е спечелил дванадесет големи световни титли по време на кариерата си.

Но в наши дни той участва в демонстративни битки, в които се печелят пари - включително срещу най-високия си противник в историята. Този уикенд Пакяо се изправи срещу Рукия Анпо, който е по-висок със 17 см, и се пребори с 28-годишния японeц.

А ПакМан също така бе подложен на тежки удари по време на срещата им. Повечето от наблюдаващите дадоха на Анпо решението на неофициалните табла, след като той се извисяваше над легендарния боксьор.

На ринга обаче нямаше съдии, което означава, че състезанието беше оценено като официално равенство по подразбиране.

Въпреки това, след като видяха колко много щети е получил Пакяо, изглежда, че повечето от неговите поддръжници искат той да се откаже. Особено като се има предвид, че той се канеше да се завърне на профи ринга.

Един от феновете заяви: "Старият Мани Пакяо изигра 3-рундов БАНГЕР в RIZIN - беше напълно премазан в тази демонстрация и никога повече не трябва да се бие." Друг казва: "Пакяо изглежда е загубил скоростта си, а Анпо е бърз и смел." Трети написа в X: "Пакяо изглежда на 100 години и бива унищожен от Анпо в RIZIN." Друг пък предложи: "Това е срамно... Рукия Анпо доминира над Мани Пакяо. Но този бой беше равен, защото това е демонстративен боксов мач".

Пакяо все още иска да влезе в още една история на ринга и води преговори да предизвика шампиона на WBC в полусредна категория Марио Бариос за титлата. Победа там би го превърнала в най-възрастния настоящ световен шампион по бокс. 40-годишният Карлос Адамес в момента има това отличие с титлата си в средна категория.