Евелин Колев и Викторио Илиев стартираха с победи участието си на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Монтесилвано. Родните таланти се класираха за втория кръг на своите категории на шампионата в Италия.

При 52-килограмовите Колев не остави съмнения в разликата в класите срещу естонеца Роман Будиков. Българинът ликува с 5:0 съдийски гласа. Той ще боксира утре срещу представителя на Германия Ахмед Алсаханов. При 57-килограмовите пък Викторио Илиев наложи волята си над Мате Хараишвили (Грузия). Срещата премина равностойно, но националът ни проведе много добър последен рунд, в който взе предимство и стигна до успех с 4:1 гласа. Двубоят бе определен и за най-добър в програмата. Илиев ще срещне утре молдовеца Артьом Толстой за място на четвъртфиналите. Извън сметките остана Сами Халил (66 кг), който отстъпи на арменеца Аргищи Хакобян.

Днес на ринга ще се качат още двама наши представители. Силян Попов (46 кг) започва участието си на Европейското първенство срещу Емирхан Актюрк (Турция). Мачът е 13-ти в следобедната сесия, която стартира от 15:00 часа. Във вечерната програма Ивайло Петров (80 кг) ще срещне неговия сънародник Мурат Тас. Двубоят е трети, а сесията започва от 18:30 часа.

Двубоите могат да се проследят на живо в Youtube страницата на EUBC