Боксовият уикенд вече започна в четвъртък вечерта. Тогава бе и най-интересният бой за тази седмица, като Теофимо Лопес защити титлата си на WBO в супер лека категория. Все пак уикенда носи още някои интересни битки, които да следим. Ето и какво предстои:

 

Хамза Шийраз – Лиъм Уилямс, средна категория

Сблъсъкът в средна категория между Хамза Шийраз и Лиъм Уилямс трябваие да се проведе по-рано, но бе пренасрочен за събота, 10 февруари, в Copper Box Arena в Лондон. Битката между непобедения Шийраз и бившия претендент за световната титла Уилямс първоначално трябваше да се проведе в началото на декември, преди Шийраз да получи перфорация на тъпанчето по време на тренировка, което принуди битката да се отложи за 2024 г.

Шийраз (18-0, 14 нокаута) влиза в битката след два изключително впечатляващи бързи нокаута над Ривър Уилсън-Бент и Дмитро Митрофанов, които бяха брутално пребити във втори рунд. 26-годишният боксьор прави трета защита на пояса си на WBC и втора защита на титлата на Британската общност, която спечели срещу Уилсън-Бент.

Уелсецът Уилямс (24-4-1, 19 нокаута) се завърна към победите през ноември с бърз успех над Низар Тримеч в Йорк Хол, след като загуби със съдийско решение след 12 рунда срещу тогавашния световен шампион в средна категория Деметриус Андраде и Крис Юбанк младши.

„Това определено е страхотна битка и страхотна битка за мен на този етап от моята кариера“, обяви Шийраз. „Очевидно за него това е двубой за завръщане и ако ме победи, той ще се върне отново на сцената, но това е двубой, за който чувствам, че съм повече от готов“.

Цялата бойна карта ще бъде излъчена по TNT Sports. Началото в Лондон е около 19,00 ч. българско време днес. Основният бой се чака около полунощ.

 

 

Лиъм Дилън – Рийс Белоти, супер перо

Британският шампион в супер пероЛиам Дилън има шанс да добави титлата на Commonwealth към нарастващата си колекция от колани, когато се изправи срещу възраждащия се Рийс Белоти. Боят е основният в картата на Matchroom NXTGEN в Indigo в The O2 тази събота, 10 февруари.

Дилън (13-0-1, 3 нокаута), бивш шампион на Южна област и Англия, спечели вакантната британска титла чрез победа с разделно съдийско решение срещу Каис Ашфак в Нюкасъл миналия юли – посвещавайки най-добрата победа в кариерата си на покойната си сестра Лорън.

Сега 28-годишният боксьор получава възможността да оглави рекламирана от Еди Хърн карта срещу един от неговите "любими бойци" - с възможността да събере четвърта титла в професионалната му кариера.

Белоти от Уотфорд (17-5, 14 нокаута) се радва на поредица от три победи през 2022 и 2023 г., като „Бомбардировачът“ спечели овакантената Титла на Британската общност в супер-лека категория последния път в M&S Bank Arena в Ливърпул, като нокаутира Акиб Фиас в осем рунда – първата професионална загуба на боеца от Олдъм.

Началото на картата е около 21,00 ч. българско време и цялото събитие може да се наблюдава по DAZN. Основният бой ще бъде след полунощ.