Началото на новата година е сравнително постно откъм боксови спектакли. Но този уикенд все пак има някои интересни неща, които да следим. Ето и най-интересните битки за уикенда:

 

Наташа Джонас – Микаела Майер, битка за титлата на IBF в полусредна категория

 

Top Rank Boxing on ESPN ще бъде представен на живо в събота, 20 януари. Събитието ще се проведе в M&S Bank Arena в Ливърпул, Англия. В главното събитие световната шампионка в две категории Наташа Джонас ще защитава световната си титла на IBF в полусредна категория срещу бившата обединена световна шампионка Микаела Майер.

След като преди това обедини световните титли на WBC, WBO и IBF в средна категория, Джонас (14-2-1, 9 нокаута) ще защитава за първи път короната си в полусредна категория, която получи след категорична победа с нокаут срещу Канди Уайът миналата година.

Майер (19-1, 5 нокаута), олимпийски шампион и бивш световен шампион на IBF, WBO и Ring Magazine в лека категория, отново се премества в по-горно тегло, като се опитва да стане световна шампионка в две дивизии.

Началото на картата е от 21,00 ч. българско време. Може да я гледате по ESPN

 

МИСФИТ Боксинг

Шоуто MISFITS BOXING се завръща в събота вечер в Лийдс с няколко огромни имена в програмата. Главният изпълнителен директор KSI се надява да разпродаде залата First Direct Arena за откриващото събитие на промоцията през 2024 г.

Сензацията от TikTok Ед Матюс ще бъде главното събитие на картата, като ще се изправи срещу мистериозен съперник. Интернет звездата победи, когато за последен път беше на ринга, надделявайки над Swarmz в първия кръг на огромната Misfits Prime Card през октомври.