Уикендът ни носи нова порция интересни боксови сблъсъци. В един от тях има обединяване на титлите в категория муха. Ето и тези сблъсъци, които хващат окото.

Джеси Родригес – Съни Едуардс, обединяване на титлите на WBO и IBF в категория муха

Съни Едуардс и Джеси Родригес са дали своя принос за развитието на категория муха. Едуардс спечели пояса на IBF в категорията, като нокаутира една от звездите в дивизията през последното десетилетие. Когато през 2021 г. Едуардс нокаутира Морути Мталане, това беше първата загуба на Мталане, откакто през 2008 г. претърпя поражение срещу Нонито Донър. Оттогава той защити трофея си четири пъти и през цялото време призоваваше за шанс да се изправи срещу други шампиони. Шансът му дойде.

Родригес направи фурор през 2022 г. с две впечатляващи победи над значими ветерани. Карлос Куадрас и Срисакет Сор Рунгвисай съставляваха половината от незабравимата "хардкор четворка", която създаде златната ера в категорията. Те се превърнаха и в стартова площадка за младия боец с прякор Бам, който държи пояса на WBO от тази година и вече има една защита.

Този път Едуардс и Родригес няма да се занимават с по-възрастни мъже. В събота те ще се изправят един срещу друг млад. Двама млади, гладни за успехи бойци с титла на кръста и смелост да я заложат на карта. 

Битката е основна от картата в Дезърт Деймънд Арена в Глендейл, Аризона, започва в 3,00 ч. в неделя сутринта българско време и може да бъде гледана по DAZN.

 

Джош Кели – Пласидо Рамирес, супер полусредна категория

Джош Кели ще се изправи срещу колумбийския претендент Пласидо Рамирес, когато се завърне у дома, за да се бие в Съндърланд тази вечер. "Хубавото момче" трябваше да се изправи срещу опасния Роарк Кнап, но контузия принуди южноафриканеца да се откаже от двубоя в супер полусредна категория.

На негово място идва 29-годишният Рамирес, който се отправя към Уеърсайд, знаейки, че може да се катапултира в борбата за световната титла, като разруши партито на Кели по случай завръщането му у дома.

Кели, класиран като претендент номер едно според WBO, ще се бие в Съндърланд за първи път като професионалист и знае, че Рамирес представлява сериозна заплаха за големите му планове за 2024 г., които включват борба за световната титла и битка на „Стейдиъм ъф Лайт“ в града му.

Към събитието е добавен и вълнуващият млад боец Том Уеланд. 19-годишният младеж се представи в платените редици с унищожителна победа в четвъртия рунд при дебюта си в Брайтън миналия месец.  Уеланд се присъединява към Дан Тауърд от Нюкасъл, който току-що постигна зашеметяващ дебютен успех с нокаут в Болтън.

Битката в Съндърланд може да се наблюдава по DAZN в събота вечерта. Началото на картата е в 21,00 ч. българско време, но основния бой ще бъде около полунощ.