Европейската шампионка от София 2016 Деница Елисеева и бронзовата медалистка от Европейските игри в Минск 2019 Габриела Димитрова започнаха с победи на турнира по бокс за Купа "Странджа".

В категория до 60 килограма Елисеева се справи с Дите Фростхолм (Дания) с 5:0 съдийски гласа. Така на четвъртфиналите утре следобед тя ще срещне американската боксьорка Амелия Мур.

Димитрова (до 51 кг) пък не срещна трудности с Урсула Готлоб (Германия) и също победи с единодушно съдийско решение - 5:0. На четвъртфиналите българката ще се изправи срещу украинката Татяна Коб, като срещата е утре следобед.

Загуби в първия кръг претърпяха другите две българки в категория до 51 килограма. Севда Асенова се отказа в първия рунд срещу Зареен Михат (Индия), след като получи контузия в коляното. Чуканова пък беше победена от Кристина Круз (САЩ).

Входът в зала "София" е свободен днес и утре. На полуфиналите в петък и финалите в събота входът е 10 лева, като събраните средства ще бъдат използвани като награден фонд за победителите./БТА