Тренирайки по-интелигентно, а не по-трудно, Джоузеф Паркър в тежка категория е в топ форма, като боксьорът от Нова Зеландия чувства, че най-доброто от него все още е пред него. Паркър ще се изправи срещу Файга „Джанго“ Опелу от Куинсланд в Маргарет Корт Арена в сряда вечер, споделяйки най-добрите резултати с Никита Цзю и Бенджамин Бомбър.

С тегло от 108,8 кг - най-малкото след поражението му от Антъни Джошуа през 2018 г. - Паркър изглеждаше впечатляващо на претеглянето във вторник, докато се извисяваше над съперника си, който показа 97,4 кг на кантара.

Паркър, който направи професионалния си дебют през 2012 г. и спечели пояса на WBO четири години по-късно, оценява подготовката си като първокласна.

„За моите 10 години в бокса това беше една от най-добрите ми подготовки, дори преди да спечеля световната титла“, каза Паркър, чийто рекорд е 31-3. „Така че тази битка ще бъде много различна и съжалявам за Файга, защото той е пред мен и ще получи пълната ми сила.“

31-годишният Паркър има своя добър приятел, световен шампион на WBC Тайсън Фюри, в ъгъла си в Мелбърн, като британецът е помогнал да промени подхода му към тренировките.

Фюри запозна Паркър с Джордж Локхарт, бивш американски морски пехотинец, а сега диетолог и треньор по сила и кондиция, който е работил с Циганския цар, както и с шампионите на UFC Конър Макгрегър и Джон Джоунс.

Паркър каза, че преди е тренирал прекалено много без подходящото гориво, но сега е имал правилния баланс и е пълен с енергия.

„Имам Джордж Локхарт в лагера и той е правил хранителни и силови тренировки, а боксът винаги е бил там, така че мисля, че сега най-накрая имаме правилния баланс“, каза Паркър.

„Всъщност не е храната, а наистина претренирането, така че да има някой там, който да управлява времето за тренировки, времето за сън, времето за хранене – всичко това прави нещата по-лесни.“

Фюри каза, че не може да си спомни да е виждал Паркър, който посочи корема си на кантара, в по-добра форма. „Видях огромна промяна в Джо, формата на тялото му“, каза Фюри. „Никога преди не съм го виждал толкова разкъсан или в толкова добра форма, така че съм развълнуван за битката.“

Опелу има 15 победи и три загуби и две равенства. Миналия октомври той се би в Мелбърн в ъндеркартата на Джордж Камбосос-Девин Хейни, сваляйки Хеми Ахио.