Това може да е първото нашествие на викингите във Великобритания от почти 1000 години, но битката на Андъни Джошуа и Роберт Хелениус вече нанесе сериозни финансови вреди за британеца. Организаторите вече предлагат възстановяване на суми за билети, а идеята за пей пър вю е отменена.

Робърт Хелениус, роденият в Швеция финландски боксьор, прие задачата да се намеси в последната минута и да се бие с Антъни Джошуа след отмяната на боя с Дилиън Уайт заради положителен допинг тест.

Фактът, че Matchroom Boxing предлага на желаещите парите им обратно при разпродажба на O2, докато телевизионните оператори DAZN намалиха таксата от £26,99 до стандартния си абонамент, е похвален.

Джошуа също ще понесе огромен финансов удар, след като избра да се бие, когато можеше да отмени или отложи събитието. Това гарантира, че младите перспективи в ъндеркартата – които са тренирали и са намалили теглото си – получават заплащане.

Това е ужасен късмет за Джошуа, който загуби от Анди Руис Младши през 2019 г., когато мексиканецът беше привлечен като късен заместник на Джарел Милър, който беше хванат със забранени вещества. Само със седем дни за спасяване на шоуто, промоутърът Еди Хърн и мениджърският екип на 33-годишния Ей Джей имаха трудности да намерят подходящ заместник. И в крайна сметка измислиха човек, който се боксира миналия уикенд на оперната сцена на замък от 15-ти век.

Хелениус също беше нокаутиран в рамките на 40 секунди от последната си значима битка. Със спекулации за двубой в Саудитска Арабия за £47 милиона с Дионтей Уайлдър, Джошуа нямаше как да се изправи срещу сериозен съперник.