Антъни Джошуа се изправи лице в лице с Робърт Хелениус за първи път преди битката им този уикенд. Ей Джей трябваше да се бие в реванш с Дилиън Уайт, но в събота беше разкрито, че резултатът от допингтеста на Костотрошача е положителен и това доведе до отмяната на двубоя.

В събота ветеранът в тежка категория Хелениус се завърна за първи път на ринга откакто беше нокаутиран от Дионтей Уайлдър миналия октомври. „Северният кошмар“ нокаутира Мика Миелонен в три рунда в средновековен замък в родината му Финландия.

В странен обрат, 39-годишният боец беше избран като късен заместник за боя с Джошуа и сега ще се бие с една от най-големите звезди на бокса в емблематичната O2 Arena в Лондон само седем дни по-късно.

В сряда Хелениус кацна в английската столица за пресконференция, но беше принуден да изчака, тъй като съперникът му закъсня с час. Когато Джошуа най-накрая пристигна, дуото в тежка категория запази приятелски отношения, докато обсъждаха предстоящата си битка и предишни спаринги.

Нещата станаха интересни, когато разговорът приключи и дойде време Джошуа да се изправи лице в лице с опонента си, който е точно същия ръст като Тайсън Фюри. Въпреки че е много висок, Хелениус не изглеждаше да се радва на предимство в размерите пред англичанина, който е с около 7 сантиметра по-нисък, но го компенсира, като носи маратонки с видимо големи подметки.

Ако всичко е наред този уикенд, Джошуа ще се бие с Уайлдър следващия път. Дългогодишните съперници, които се опитват да се изправят един срещу друг от години, най-накрая ще се сблъскат в Саудитска Арабия през декември или януари.

Ей Джей може да направи £60 милиона за битката и рискува монументална заплата, като се боксира с по-висок мъж без подготовка тази събота.

Въпреки това, той е сериозен фаворит за победата срещу Хелениус, който има победа над Дерек Чисора, но беше победен от Уайт през 2017 г. Джошуа продължава да има намерение да стане трикратен световен шампион.