Кубинският ветеран Луис “Кинг Конг” Ортис (33-2, 28 KO) нокаутира американеца Чарлс Мартин (28-3-1, 25 KO) в битка в тежка категория, провела се в "Seminole Hard Rock Hotel and Casino" в Холивуд, Флорида.

Боят започна със средно темпо, а двамата боксьори се опитваха да се настроят за срещата в първия рунд. Чарлс Мартин падна на ринга, след като загуби равновесие, след като Луис Ортис го настъпи по крака, а на кубинеца бе отчетен нокдаун в края на рунда.

Ситуацията се повтори в 4-ия рунд, в който Ортис отново изглеждаше по-добре през цялата част, но отново се натресе на удар и се оказа нокдаун след точен джеб изпълнен от Чарлс Мартин.

Последен в битката стана 6-ия рунд, в който Ортис успя да вкара в целта своя мощен удар. Ляв крос през ръцете на кубинеца попадна във най-високата част на Чарс Мартин и силно го разтресе. 

Реферите отчетоха нокдаун на Мартин, но той продължи боя. Ортис се хвърли да довърши съперника си и доведе битката до победа с технически нокаут.

Така бившият претендент за световната титла на WBC 43-годишният Луис Ортис спечели първата голяма битка в тежка категория през 2022 година.