Конър Бен има само едно условие за мач с Крис Юбанк Младши - и то няма нищо общо с теглото. Бен е щастлив да скочи от полусредна до средна категория, за да се изправи срещу своя дългогодишен съперник, след като Юбанк Младши победи Лиъм Смит, който го нокаутира в реванш на 2 септември.

Разрушителят и Юбанк трябваше да се сблъскат през октомври миналата година, но битката кръстена „Битката на синовете“ беше отменена, след като Бен се провали на два допинг теста. Оттогава 26-годишният боксьор беше замесен в скандал и наскоро получи разрешение да се завърне от Националната антидопингова комисия, но това решение беше обжалвано от Антидопинговата служба на Обединеното кралство и Контролния съвет по бокса на Великобритания.

Въпреки факта, че кариерата му остава в неизвестност, синът на боксовата легенда Найджъл Бен очаква сблъсък с Юбанк и наскоро разкри единственото си условие за битката, което не подлежи на обсъждане.

„За щастие, той спечели. В противен случай кариерата му щеше да бъде провалена“, каза Бен в подкаста Flash Knockdown на Matchroom. „Не искам клауза за рехидратация, защото, когато го бия, какво ще каже тогава? Уморен съм от него и от начина, по който се държи - първо името, искам това, искам да съм срещу него и второ - на кого му пука? Влезте с каквото тегло искате. Битката си е битка. 160 паунда, без клауза за рехидратиране, няма проблем. Все пак ще се справя с него в рамките на три, четири рунда след това, което видях“.

„Лесно е да се справяш с мен. Просто ми дайте ринг. Това беше всичко, което поставих като условие в последния договор. Осемнадесет футов ринг и това е.“

Боксовият промоутър Еди Хърн работи зад кулисите, за да организира двубоя през декември и той твърди, че може да се проведе пред 80 000 души. „Юбанк-младши срещу Бен не е толкова голям, колкото Тайсън Фюри срещу Антъни Джошуа, но не е на милиони километри от това“, каза той пред 5 Live Boxing. „Това е британска класика за всички времена. Битката между техните бащи беше такава също. Това е най-голямата битка за Юбанк Младши и е най-голямата битка за Бен. Надяваме се, че ще успеем да направим това за декември. Водим преговори с промоутъра на Юбанк Кале Зауерланд. Юбанк младши срещу Бен е абсолютно чудовище и затова гледаме към стадион Уембли.“