Антон Генов ще изведе с капитанската лента отбора на България на открития Балкански шампионат по футбол за футболни рефери в КК Албена. Участват още отборите на Румъния и Кипър. В състезанието ще участват най-добрите футболни рефери на тези страни. Проявата в Албена е от 5-8 юни. Нашата страна ще участва с два отбора- първи, с елитните ни съдии и втори тим с рефери от черноморския регион-Варна, Бургас и други градове. Георги Виделов ще е наставник на първия български тим, в който попадат Антон Гетов, Христо Ристосков, Николай Йорданов, Цветан Георгиев и др. Надпреварата се под патронажа на Борилав Михайлов. Организаторите предвиждат индивидуални награди:

Най-добър вратар, нападател, защитник и отбор-феърплей.

Най-добрите български бекове сред реферите се оказа, че са Джугански и Ангелов. Вратар на нашия тим ще е Ивайло Попов.Централен нападател е Станислав Тодоров. В първия ни отбор са включени и варненците Димчо Радев и Кольо Данев. Сред футболистите ще бъде и Ахмед Ахмед.Интересно е, че българският отбор ще е същият, който три години поред печели турнира в Гърция. Ще отсъства обаче един от “магьосниците” в средата на терена Мартин Богдев. Той заминава да гледа наживо 3 мача от Европейското първенство по футбол: Холандия-Италия, Португалия-Чехия, Холандия-Франция.

Междувременно стана ясно, че 2 женски съдийски бригади ще ръководят срещите в Албена. Едната главна реферка ще е варненкта Анелия Синабова, а другата бригада се оглавява от Донка Желева от Стара Загора.