Наставникът Велислав Вуцов очаквано бе доволен от представянето на Славия в контролата срещу Марек, спечелена с 6:2.

„Резултатът в контролите не ме интересува, въпреки че всеки един човек трябва да има желание за победа. Дори човек вкъщи шах да играе, трябва сам да иска да се победи”, каза Вуцов след проверката в Овча Купел.

„Имаше значително подобрение в два-три компонента на играта, които в миналия мач ни липсваха. Имаше повече скорост в атака, имаше поне с 10% повече агресия в защита, въпреки че там сме още далеч от истината. Поне в разиграването имаше доста повече смисъл и идея, пропуснахме доста положения.”

„Като влезем в първенството ще искаме да бием по-разумно, да побеждаваме с по-малко енергия, но сега в подготовката ме интересува как се готвят.”

„Дубала заминава на 31-и за Армения, като отива в отбора на Стевица Кузмановски. Мисля, че там нещата са ясни. Държа да привлечем защитник. Тодор Колев навлиза в много добро кондиционно състояния. Той и Павле Попара могат да бъдат готови още за първия мач. Надявам се и Дениран Ортега да остане при нас.”

„Атанас Дреновички не слуша, казвам му едно, той прави друго. Дреновички има качества и прогресира, но днес игра на непривичен пост. Ако кажа след два гола и една-две асистенции, че не съм доволен от Радослав Рангелов, трябва да ми се смеете.”

„На този етап не мисля, че Валентин Илиев е вариант за Славия. Той е добър и скъп футболист, ако има възможност да го вземем, ще го вземем, но не е ставало на въпрос. Има вариант за друг футболист”, каза още треньорът на белите.