Старши треньорът на Царско село Велислав Вуцов заяви, че е готов да остане в клуба и при сценарий, при който мисията за класиране в Първа лига се окаже неуспешна. Специалистът коментира успеха с 2:1 над Черноморец Балчик в мача от последния кръг на Втора лига. „Царете“ бяха на точка зад Ботев Враца, но след като „зелените“ спечелиха домакинството си на Монтана (2:1), столичани ще продължат битката си за елита през баражите. Те ще спорят със загубилия от двойката Етър Велико Търново – Дунав Русе.

„Крив мач за нашия отбор, видяхте, че не играхме лошо второто полувреме. През първото явно напрежение и недоверие в собствените сили. Това, което тренираме през тези две седмици, не е това, което показваме по време на мачовете. Втората част се наложи да повишаваме тон. Да променим и двете фази. В защита да сме по-близо, да бъдем по-агресивни, да натиснем противника, да не му даваме да диша. Видяхме и подобрения в атака, освен втория гол, то си миришеше на гол,  създадохме и други ситуации. Адмирации за отбора за коренната промяна. Аз не съм мислил, че ще е лесно. Може да имало мисли за съхраняване на силите за евентуалния бараж, но не е оправдание това нещо. Аз не търся оправдания, търся реалностите. Явно не сме в най-добро състояние, явно загубите на собствен терен потискат психиката. Дано има още малко време, да се концентрираме и на мача в четвъртък, ние сме аутсайдерът, но не винаги лидерът побеждава. Отиваме, играе се 11 на 11. Борба, битака, ще видим какво ще стане“, започна Вили Вуцов.

„Аз се бях абстрахирал да не гледам резултатите от другите мачове, чух ги по едно време от хората за мен на пейката. Гледах играта на моя тим. Очаквах, че ще играем бараж, исках днес да е по-сериозна стъпка към този бараж. Не може да скочиш както Стефка Костадинова 2 метра и 10 сантиметра, ако преди това не си скочил 205, 206 и прочие сантиметра. Ние ако искаме директно за един мач да сторим чудеса, трябваше да играем по-добре. Първата част не се получи, второто агресията в защита и нелошата атака ми дава надеждата, че не сме обречени. Аз няма претенции за съперник на баража“.

„Аз не се предавам, ако си вярваме, имаме добри играчи добра организация, което дава спокойствие и самочувствие и ние трябва да реализираме добрите ни възможности. Ние трябва да се надскочим, ако не успеем, казах и преди, че не съм поел ангажимент да се класираме за Първа лига. поех ангажимент, че ще се появим в най-добрия си вид в този бараж и да се опита да влезе. Ако не – собственикът има сериозни амбиции догодина да се продължи по този път, но по-уверено и по-мощно“.

„Аз съм готов да остана и да не се класираме за Първа лига. Въпросът е да има цели. Ако целите са да си живуркаме във Втора лига, няма да остана. Но познавайки собственика, целите ще са високи и аз не слагам на първо място финансите. Първо са целите и амбициите. Отборът е създаден 2015 година и да е в такова добро състояние сега, значи се работи професионално. Продължаваме напред и нагоре“, добави специалистът.