"Не мога да Ви кажа дали е бил най-добрият, но беше мач с най-много създадени голови ситуации. Доста създадохме, за съжаление все още ни е слабост, въпреки че работим доста в тренировъчния цикъл в тази насока, да съумяваме да реализираме това, което създаваме. Не се получава и това до някъде в един момент води и до известно психологическо бреме във футболистите, тъй като тези нереализирани ситуации водят и до неспокойствие, прибързаност на терена, което не ни улеснява. Ако си вкарваме ситуациите по-рано в мача, със сигурност ще играят по-спокойни и ще се видят в по-голяма степен качествата, които притежават като футболисти", заяви старши треньорът на Арда Кърджали Стойчо Стоев пред клубния сайт след победата с 2:0 над Кариана в 16-ия кръг на Втора професионална лига.

- През първото полувреме, преди да падне голът, имате 8 положения.

- Е, не съм ги броил. Знам, че бяха дузина, не съм ги броил. Наистина страшно много са положенията, които създаваме и в известна степен с лекота ги пропускаме, а даже в един момент и през второто полувреме всеки искаше той да е голмайстор. Във футбола не е точно така. За мен, ти да си този човек, който успее да подаде, т.е. да асистираш за гол е много по-важно за самия гол, защото не е толкова лесно да асистираш. Увлякоха се малко в индивидуални действия през второто полувреме, което им попречи да съумеят да разгърнат и в по-голяма степен потенциала си.

- Вълчан Чанев вкара два много красиви и еднакви голове. Върху това ли работихте през седмицата?

- Най-интересното е, че наистина работихме и се получи. Ние всяка седмица работим, но до сега не се получаваше. Има най-различни ситуации заучени при изпълнение на статични положения. Хубавото този път е, че се получиха и наистина бяха добри и хубави голове.

- Отборът вече е в Топ 3. Ще даде ли това някакво спокойствие на играчите за гостуването на Струмска слава?

- Спокойствие, спокойствие … би трябвало да ни даде повече увереност, най-вече. Предстои ни един много труден мач. Това, което наблюдавам вече трети месец е всеки мач е труден, тъй като всеки един отбор излиза на терена с желанието и амбициите да се представи добре. И за това казвам, че в момента във Втора лига поне няма открояване на много силен или много слаб отбор. Има едно статукво, да кажем от десетина отбора, което всеки мач зависи от мотивацията, зависи естествено и от качествата на футболистите. Не се знае кой ще е победител. Първенството наистина е доста оспорвано.