Членът на Управителния съвет на Спартак (Варна) Радостин Станев обяви, че клубът се намира в тежко състояние и се нуждае спешно от подкрепа, за да може да функционира пълноценно. Бившият вратар, който направи сериозна кариера зад граница, призова обществеността да подаде ръка на "соколите", които имат сериозни финансови проблеми и изпитват трудности в дните след завръщането си в професионалния футбол. Станев даде за пример Арда (Кърджали) и Хебър (Пазарджик), които се радват на сериозна подкрепа не само от страна на местните общини, но и на много компании.

"Спартак извървя тежък път от аматьорския до професионалния футбол и смятахме, че след като си върнем базата и се завърнем при професионалистите, нещата ще станат по-лесни. Уви, на този етап това не е така. Клубът ни е чист и изряден, менажираме базата си и ще играем във Втора лига, но бизнесът във Варна и сериозните фирми нехаят и мълчат. Никой не е проявил интерес да помогне във финанасирането на Спартак по един или друг начин. А тук говорим за футболен клуб на 100 години, с история, успехи, традиции и публика. Единствените, които ни подават ръка, са Община Варна и в частност кмета Иван Портних, които са съпричастни към нашите проблеми", заяви пред "Петел" бившият вратар на Спартак (Варна), ЦСКА, Локомотив (София), Легия (Варшава), Шинник (Ярославъл), Прогресул (Букурещ), Арис (Лимасол) и Локомотив (Мездра).
 
"Чуваме, че привържениците ни недоволстват. Говорят, че ние като ръководители нищо не правим, но това не е вярно. Петима-шестима души полагаме всички усилия за обезпечаването на клуба, но не срещаме подкрепа от никой на местно ниво. Чуваме също слухове, че бизнесмени или фирми ставали спонсори на Спартак, но това са само слухове и не отговарят на истината. Нека нашите фенове и обществеността във Варна да знаят, че ни е много трудно. Ние искаме да осигурим желаната от всички издръжка за правилното функциониране на клуба, за да оправдае очакванията и да изпълни целите си в първия сезон след завръщането в професионалното футболно семейство на България", допълни още Станев.
 
"В същото време по-малки клубове като Арда (Кърджали) и Хебър (Пазарджик) дават пример как се прави футбол. С помощта на бизнеса и общините в Кърджали и Пазарджик имат проекти - строят терени, развиват школите си и подсигуряват стабилен бюджет за представителните си отбори. Нашата идея е да надграждаме в Спартак, да направим терени, да развиваме школата си. В момента обаче нашият клуб не търпи никакво развитие. Ние искаме Спартак да функционира нормално и апелирам към обществеността на Варна, към местния бизнес, към фирмите и хора с възможности да ни подкрепят, за да го направим", каза още членът на Управителния съвет на "соколите".