Новакът във Втора лига Спартак Варна започна лятна подготовка с 22-ма футболисти, които в проведоха първо занимание на стадиона в Аксаково. В следващите дни варненци ще тренират двуразово.

„На този етап новите при нас са Николай Петров, Иван Пенев и Рангел Абушев. Имаме също и трима на проби. В следващите дни очаквам отговор и от други двама-трима опитни състезатели, но трябва да знаете, че селекцията при нас ще продължи до първия мач от сезона във Втора лига”, коментира наставникът на „соколите” Диян Божилов.

„Най-големият проблем на Спартак е, че не разполага с база, която да позволи да не се нарушава тренировъчният процес. По този въпрос трябва сериозно да се замисли градоначалникът на Варна, защото клуб с история и традиции като Спартак заслужава да има своя прекрасна база, която да се използва от представителния тим и на която да се произвеждат футболисти за него. Основната ми цел е ясна – да утвърдя Спартак във втория ешелон. Наясно съм, че ще бъде много тежко и трудно, но аз искам да кажа на феновете на Спартак да подкрепят безрезервно тима и да знаят, че във всеки един мач футболистите ще се раздават максимално за каузата на клуба”, каза още той.