Футболистите на Созопол победиха Черноморец Балчик с 2:1 във втора контрола от зимната си подготовка, която се игра във Варна.

Тимът от Балчик, който е есенен лидер на североизточната зона в Трета лига без допусната загуба, поведе след автогол на Ангел Делчев в 16-ата минута, но след почивката „небесносините” обърнаха резултата в своя полза след попадения на младока Христо Каймакански /59/ и Станимир Баев /70/ от дузпа.

Наказателният удар беше изработен от юношата на клуба Илия Янев, чийто удар към вратата беше спрян с ръка в наказателното поле от бранител на Черноморец, пишат от Пресслужбата на Созопол.

Вчера третите в моментното класиране на Втора лига разгромиха с 5:0 юношите до 19 години на Верея, а в събота ще гостуват в трета проверка от зимната си подготовка на Добруджа в Добрич.

„Контролата срещу Черноморец Балчик беше много полезна. Съпротивата срещу нас логично беше доста по-сериозна, отколкото в мача с юношите на Верея, но ние диктувахме играта през целия мач. Доволен съм от всички. Влизаме уморени в мачовете от тежките двуразови тренировки, които провеждаме. Заради това дадох почивка на седем от нашите играчи. Но въпреки това постигнахме закономерна победа. Най-важното е, че продължаваме да се готвим по план. Вярно е, че резултатите в контролите не са от значение, но всяка победа носи самочувствие“, коментира старши треньорът на Созопол Румен Димов.