Президентът на Локомотив София Иван Василев заяви, че ден преди решителния последен кръг във Втора лига най-вероятната развръзка за неговия тим би била участие в бараж за място в елита. Бизнесменът заяви, че очаква лидерът в класирането Ботев Враца да спечели домакинството си срещу Монтана, а с него и битката за първото място, носещо директна промоция.

Столичани гостуват срещу Ботев Гълъбово в 30-ия кръг, като противникът им на практика няма за какво да играе. Въпреки това Василев в никакъв случай не очаква лек двубой, главно заради принудителните липси в състава, с който наставникът Младен Додич ще разполага.

Във временното класиране Ботев Враца води с 61 точки, докато Локомотив и Царско село са с по 60 на сметките си.

„Трябва да успеем да влезем в Първа лига. Излизаме за победа утре. Всичко ще се реши после на баража, поне така очаквам. Най-вероятно Ботев Враца ще спечели у дома”, каза Василев пред Спортно шоу Гонг.

„Не, не мисля, че ще спечелим без проблеми. Ние имаме своите грижи. Наказаха ни Емил Виячки безпричинно за 3 мача (след лютия сблъсък срещу Царско село – б.р.), имаме доста играчи, които висят с жълти картони и по всяка вероятност няма да излязат да играят. Трябва да си пазим играчите за решителната битка (визира баражът – б.р.).”

„Борбата беше много оспорвана, виждате, че до последния кръг не се вижда кой ще е победител. Има го и отборът на Монтана, на когото малко не му достигна да се намеси в битката между трите отбора. Втора лига е много равностойна и всеки може да поднесе изненада на другия.”

„Локомотив София винаги играе феърплей, другите не ги коментирам. Много по принцип се приказва по тази тема, но накрая нищо не излиза. Аз не мога да се оплача. Не съм такъв човек и не бих го направил.”

„Мисля, че досега съм доказал, че Локомотив София в момента е сред добре сложените във финансово отношение отбори. Не дължим средства на никого – нито на играчи, нито на служители. Аз се гордея с това нещо, макар и да сме с по-скромен бюджет. Ако успеем да влезем, дай Боже, ще успеем да намерим спонсор. Досега не сме имали проблеми.”

„Предпочитания за бараж? Това, което Господ го иска, това ще стане. Утре може и равен да направим, всичко се случва. Казах на момчетата да не се притесняват, да играят хубав футбол и да се радват на това, което правят. Почти сигурно отиваме на бараж. Който и да ни се падне, няма да бъде лесно.”

„Играем почтено, честно и коректно. Никога не правим сметки срещу кого ще играем. Имаме добри футболисти, опитни футболисти, разполагаме с добър треньор. Мисля, че ще успеем, без значение, срещу кого ще играем”, завърши Василев.