Поморие постигна втора поредна много важна победа във Втора лига. 

След като в предния кръг беше надигран отборът на ЦСКА 2, сега глава пред възпитаниците на Малин Орачев преклониха и претендентите за Първа лига Витоша (Бистрица). 

Пред около 500 зрители на градския стадион в Поморие, домакините се наложиха с 1:0 в двубоя от 25-ия кръг на първенството.

Двубоят беше изключително интересен и приятен за гледане. През първото полувреме Поморие беше по-активният тим на терена и стигна до гол. Той падна в 37-ата минута. Танев центрира от фаул и след разбъркване в наказателното поле, най-съобразителен се оказа Ахмед Ахмедов, който от близко разстояние прати топката в мрежата за 1:0. 

Иван Колев можеше да удвои, след като копна технично над вратаря, но топката мина на сантиметри над напречната греда. Домакините пък имаха претенции и за 2 дузпи, които обаче не бяха отсъдени от главния арбитър.

През втората част поморийци се прибраха и затвориха пространствата пред собствената си врата. Така гостите не успяха да стигнат до чисто голово положение. Още в началото пък Поморие имаше шанс да удвои. Мощен удар извън наказателното поле на Бекир Расим, обаче срещна напречната греда.

В красирането Поморие се изравни по точки с друг морски тим - Созопол, на 4-ото място с актив от 42 точки, но и мач повече. Витоша е на третата позиция.

Следващата среща на Поморие е гостуване именно на Созопол на 30.04. /неделя/ от 18:00 часа на стадион “Арена-Созопол” в двубой от 26-ия кръг.