Поморие не успя да победи като домакин Царско село в двубой от 27-ия кръг на Втора лига. На връх празника на гр. Поморие, двата тима изнесоха динамичен мач, завършил при равенство 1:1. 

Преди началото на срещата отборът на Поморие беше приготвил изненада по повод празника на града за чаровната Християна Гутева, която беше главен арбитър на срещата. 

Капитанът на отбора и именник Георги Петков й поднесе букет. Лично кметът на града Иван Алексиев пък подари на Гутева специален плакет с лика на закрилника на град Поморие Свети Георги Победоносец.

В началните минути Поморие имаше леко предимство, но стигна само до два неточни удара. Постепенно гостите изравниха играта, като битката се водеше основно в центъра на терена. 

В 25-ата минута Димитър Илиев показа класа, отразявайки опасен шут на Красимир Илиев. Малко по-късно Иван Колев насочи технично в долния ляв ъгъл, но Димитров плонжира и изби в корнер. В края на полувремето пък Коруджиев стреля от далечно разстояние, което не затрудни вратаря на домакините.

Малко след началото на втората част Ахмедов стреля от чиста позиция, но вратарят спаси. В 65-ата минута Амрауи центрира в наказателното поле, където Кацаров засече от близко за 0:1. 

В следващите минути гостите можеха на два пъти да удвоят аванса си. Първо Илиев прояви страхотен рефлекс и изби удар с глава от непосредствена близост на Минчев. Отново той стреля от далеч малко по-късно, но покрай вратата. В 72-ата минута, обаче Поморие успя да изравни. Милен Танев центрира от фаул и Ахмедов засече с глава под гредата за 1:1. В заключителните секунди Лозев нанесе далечен удар до лявата греда. Точно преди края на продължението пък домакините имаха претенции за дузпа, за игра с ръка, но такава не бе отсъдена.

В крайна сметка двата тима завършиха 1:1, а в класирането Поморие е на 4-ото място с актив от 44 точки, а Царско село е на 6-ото място с 41.