Нефтохимик отпътува за Монтана утре, където ще гостува на едноименния отбор в мач от 5-я кръг на Втора лига. Срещата е на 20-и август, неделя в 18:00 часа.

Кадровите проблеми в бургаския тим се разсейват и „шейховете“ са почти в пълен състав, съобщават от Пресслужбата на тима.

Опитният халф Цветан Филипов вече е напълно възстановен и ще може да помогне на отбора за важната среща.

Старши треньорът Николай Кръстев за първи път ще може да разчита и на Андрей Казалиев, който до сега чакаше да получи международния си сертификат. Защитникът идва от испанския третодивизионен отбор Ируня - град Памплона.

Извън сметките на наставника все още остават трайно контузените Емил Рачев и Мартин Иванов. Рачев вече тренира пълноценно с отбора, но заради дългата пауза има да наваксва още с подготовката. Иванов, който се контузи още в първия мач от първенството, вече тренира индивидуално и до две седмици също ще се включи  в отборната подготовка. 

„Очакванията ми са да се получи един добър двубой, в който да преобладават футболните достойнства. Естествено, фаворит в този мач е Монтана, но ние не отиваме на разходка, а да покажем една добра игра и да постигнем добър резултат“, каза старши треньорът на Нефтохимик Николай Кръстев преди срещата с Монтана.