Наставникът на Литекс Живко Желев коментира поражението с 0:1 от Локомотив София в дерби от 13-ия кръг на Втора лига.

"Започнахме добре мача, имахме ситуации до 15-ата минута, но нямахме шанс и липсата на завършващ удар повлия. С първата по-сериозна контраатака можеше да се изиграе и по-добре ни отбелязаха гол. Леко се стъписахме, през второто полувреме доминирахме, създадохме ситуации, една 100 % ситуация, един удар на Йорданов не намери целта, поне едната ситуация с играта с ръка в наказателното поле можеше да бъде отсъдена, за едната ситуация съм сигурен", коментира Желев.

"След дъжд качулка това нещо, постарахме се, вложихме се, няма от какво да се срамуваме, но трябва и да бележим голове. Направихме хубави атаки, липсваше ни завършващия удар и самочувствието един на един да се надиграваме. Може да се намесим в топ 3, ако някой не ни пречи, виждате след последния мач на Локомотив София какъв отзвук имаше, ние не сме арогантни толкова, има много мачове, важното е, тези млади момчета да играят със самочувствие, играем мач за мач, какво ще се случи, не мога да прогнозирам", добави той.

"Бяхме доста равностойни на Локомотив София, даже да не кажа, че на моменти бяхме и по-добри, но не ни достигна един гол. Те вкараха, ние не успяхме. Чакаме следващия мач, за да поправим тази грешка. Това е пътят, нямаме чужденци, само българи сме, млади момчета, играем бърз и атакуващ футбол. Да не кажа, че сме най-добрият отбор в групата. В отбора има колектив, днес не се получи, но в следващия ще се постараем", коментира Тонислав Йорданов.

"Можем да се преборим за Първа лига, но гледаме мач за мач, трябва в следващия мач да победим, като гост имаме малко притеснения, в първите 15-ина минути, но после се отпускаме и заиграваме по-добре. За мен няма значение колко голове ще вкарам, но искам отборът да побеждава", добави той.