В дерби от 13-ия кръг на Втора лига Локомотив София победи Литекс с 1:0. Шоко реализира победното попадение за домакините в 25-ата минута на срещата.

Литекс започна по-активно в началните минути, но така и не стигна до попадение. Локомотив София откри резултата в 25-ата минута на срещата, след като Шоко получи отличен пас и матира вратаря на гостите Петров. До почивката не паднаха нови голове и "жгелезничарите" се оттеглиха на почивка с гол аванс.

През второто полувреме Тонислав Йорданов стреля опасно в 54-ата минута на срещата, но топката мина встрани от вратата на домакините. Три минути по-късно игра с ръка на Семерджиев в наказателното поле не беше изтълкувана от съдията Костадинов като дузпа в полза на Литекс.

В 68-ата минута Аспарухов имаше чудесна въэможност да изравни резултата, но вратарят на Локомотив беше на ниво.

До края на срещата Литекс натискаше съперника, но така и не съумя да стигне до гол и точка. В 90-ата минута Орачев игра с ръка около наказателното поле на Локомотив, но съдията отново остави играта да продължи.

След този успех Локо е на 3-ото място с актив от 24 точки, а Литекс е на 5-ото място с 20. Монтана е на 4-ата позиция с актив от 21 точки.

Локомотив София - Литекс 1:0
голмайстор: 1:0 Шоко (25)

Ето и съставите на двата отбора:

Локомотив София: Василев, Да Силва, Василев, Орачев, Иванов, Семерджиев, Да Соуса, Том, Стефанов, Диков, Вачев

Литекс: Петров, Мицаков, Минков, Иван Иванов, Ганев, Димитров, Георги Иванов, Капитанов, Йорданов, Митрев, Аспарухов

главен съдия: Петър Костадинов