Треньорът на Янтра - Велислав Вуцов, не скри емоциите си след победата с 1:0 в гостуването на Спортист Своге, която почти сигурно оставя отбора във Втора лига. Той разкри, че проблеми със здравето са го оставили далеч от отбора в последните дни и е доволен, че това не се е отразило на играчите.  
 
"Много съм емоционален. Вчера беше най-лошият ден в живота ми по ред причини. Последните три дни не бях с отбора по здравослвони причини. И ако не бяхме играли добре, щях да го нося като товар в сърцето си. Дори и да не бяхме спечелили, пак щях да бъда доволен, защото отборът показа търпение, дисциплина и страхотен дух.
 
Истината е, че помолих футболистите да играят за мен, за моята душа, която е изкривена в момента. Затова поведението на момчетата ме накара да се чувствам горд", обясни Вуцов.

Той не пропусна и да отправи критики към съдийството.

“Този гол не е случайност. Тези неща сме ги тренирали. Нека отбележа и нещо друго - бяхме много осакатени. Капитанът Казаков не участва, Гаджев игра на инжекции. Добри, който е основен наш нападател, не можа да участва. Един човек ни висеше - Иван Василев, и той в 86-ата минута получи картон. Убеден съм, че някой дава указания кой е с картон. Живи и здрави да са тези, които ги поръчват. Нека си поръчат уиски. Ние се спасихме.

Сега ще играем по-спокойно. Футболистите могат много повече. Нека дойдат повече хора на следващия мач, защото този отбор заслужава да му се радват. Едва ли има отбор в Първа и Втора дизивия като нашия. Шапки долу на тези момчета. Имам договорка до края на сезона да оставя отбора. Това, което ми се случва вчера и днес, а и да ме поканят, защото никой не ме е поканил, тъй като не съм S-класа, но смея да твърдя, че не съм лош. Ако ме поканят, ще се замисля дали да остана”, завърши Вуцов.