Старши треньорът на Кариана Ерден Веселин Великов сподели, че отборът на Пирин ги е победил заради по-голямата си класа. Наставникът на тима е на мнение, че, ако някое от положенията, които са създали неговите момчета през първата част се е било превърнало в попадение, мачът е щял да бъде съвсем различен.

„Първото полувреме надиграхме тотално Пирин. Имаха един удар в нашата врата, под голям ъгъл. Късметлийски гол. Ние изтървахме две чисти положения, вратарят на Пирин спаси невероятно положение. Голът в края на първото полувреме реши мача. Второто полувреме Пирин се беше върнал и игра на контраатака. Владеехме инициативата. Създадохме опасности. Изключително красив втори гол вкараха. Липсата на шанс ни попречи да поведем първото полувреме. Не може постоянно да побеждаваш или да не губиш мачовете. Важноте е, че играхме като равен с равен срещу най-добрия отбор в Б група с най-добрите и опитни играчи. Пирин ни победи с класа“.

„Момчетата излязоха респектирани в първите минути. Промени се това, че можеше първото полувреме да е 0:0 и да търсим нашите възможности през второто. Първият гол – късметлиийски или не. Вторият гол беше изключително красив. Ако бяхме отбелязали при двете положения в първото полувреме, мачът ставаше друг“.

„Никога не сме казвали, че отборът на Кариана ще се бори за промоция. Досега отборът игра добре, имахме и късмет. До края на годината отборът ще играе, за да побеждава. Дали първо, дали второ, дали трето място, за нас няма никакво значение“, заяви Великов.