Отборът на Кариана Ереден допусна първа домакинска загуба за сезона, след като отстъпи на Пирин Благоевград с 1:2 в дербито от 13–ия кръг на Втора лига. Преслав Йорданов откри за гостите в 45-ата, а Красимир Станоев удвои в 82-ата минута. Eмануил Личев върна едно попадение за домакините в 90-ата минута, но за повече попадения просто нямаше време.

Ерденци изиграха силно първо полувреме, в което имаха по-чистите ситуации, но "орлетата" бяха тези, които поведоха в последните секунди на първата част. През вторите 45 минути темпото на игра спадна, а с напредване на времето гостите поеха инициативата и стигнаха до второ попадение. Кариана се опита да се върне в мача, но стигна само до един гол. С тази победа Пирин събра 26 точки и се настани на втората позиция, като изостава на само една от днешния си съперник, който остава лидер.  


Срещата започна двуостро, като и двата тима опитаха по няколко по-остри атаки, които обаче не завършиха с удар.

В осмата домакините организираха добра атака отляво, като Мартин Николов проби в наказателното поле и опита остър пас към далечната греда, който обаче се оказа дълъг за Георги Търтов.

Две минути след това обаче се наложи гостите да извършат принудителна смяна. Проблем получи Джон-Кристоф Аийна и той бе заменен от Антон Карачанаков.

В 12-ата минута Търтов опита удар в наказателното поле, който бе блокиран. Топката стигна до Емануил Личев, който също опита да стреля, но Антон Карачанаков блокира, като домакините имаха претенции за игра с ръка на появилия се преди минути футболист на Пирин, но главният съдия не видя основания да отсъди наказателен удар.  

Три минути по-късно отново домакините стигнаха до опасност пред вратата на Петър Петров. Николов отново проби отляво и комбинира с Търтов, който шутира, но покрай вратата. Удар на Евгени Игнатов в 22-ата минута пък премина над вратата на гостите.

Карачанаков опита изстрел от далечна дистанция в 29-ата минута, но прекалено неточно. 

Кариана продължи да се задържа по-често в половината на Пирин и в 33-ата минута Евгени Игнатов центрира отдясно в наказателното поле, където Емануил Личев отигра топката технично с пета, но тя премина на безопасна дистанция от вратата на Петров.

Шест минути преди края на първата част гостите сбъркаха при изнасянето на топката и тя стигна до Владислав Цеков, който отправи чудесен изстрел от над 30 метра. Кълбото летеше към лявата сглобка на Петров, който обаче показа превъзходен рефлекс и изби над гредата в корнер.

Сякаш от нищото обаче "орлетата" поведоха с изтичането на редовното време на първата част. Красимир Станоев комбинира с Преслав Йорданов, който навлезе в наказателното поле отдясно и с нисък удар в близкия ъгъл изненада вратаря Павел Станев, който не мръдна. Топката се отби от страничната греда и влезе във вратата на домакините. Това бе 11-о попадение за централния нападател на благоевградчани. 

В първите две минути на втората част домакините тръгнаха в предни позиции и отправиха два удара, но нито един от тях не беше заплашителен за вратаря на „орлетата“.

Опасен, но неточен изстрел отправи Карачанаков в 53-ата минута.

Шест минути след това Личев получи пространство за изстрел от далечна дистанция и нанесе силен удар, който обаче бе избит от Петров.

Карачанаков стреля от пряк свободен удар в 67-ата минута, но в стената. След това Конър Хендерсън шутира изключително неточно.

Изстрел на Николай Дичев от дистанция в 72-ата минута прелетя в аут. 

В 77-ата минута Карачанаков получи топката пред дъгата на наказателното поле и отправи силен и коварен изстрел, но Станев плонжира и спаси.

Гостите увеличиха натиска и две минути след това Красимир Станоев влезе в наказателното поле отдясно и стреля, но резервата Георги Георгиев изби с глава в корнер. След изпълнението му Николай Бодуров стреля с глава, но отново Геолгиев се намеси и изчисти в нов ъглов удар. След изпълнението му топката стигна до Спас Георгиев, който шутира, но право в ръцете на Станев.

Все пак в 82-ата минута „орлетата“ стигнаха до второ попадение. Топката бе избита от крака на Карачанаков, но тя стигна до Спас Георгиев, който я предостави на Красимир Станоев, а последният отправи мощен изстрел извън наказателното поле. Кълбото се удари в десния страничен стълб на Станев и влетя във вратата му  - 0:2.

В последната минута от редовното време домакините успяха да върнат едно попадение. Мартин Николова центрира остро отляво в наказателното поле на Пирин, топката стигна до Ангел Цолов, който опита шутира. Топката излиташе в  аут, но тя се удари в рамото на падащия Личев и влетя във вратата на Петров – 1:2.

До края обаче Пирин удържа гола преднина и се поздрави с победата и трите точки.  


КАРИАНА ЕРДЕН – ПИРИН БЛАГОЕВГРАД 1:2 | КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

0:1 Преслав Йорданов 45'

0:2 Красимир Станоев 82'

1:2 Емануил Личев 90'

Стартови състави на двата отбора:

КАРИАНА ЕРДЕН: 1. Павел Станев – 2. Ангел Цолов, 4. Мартин Николов, 20. Николай Дичев, 22. Стоян Предев, 26. Емануил Личев, 7. Матеус Касарото, 8. Евгени Игнатов (к), 27. Борислав Дамянов, 97. Георги Търтов, 19. Владислав Цеков

Старши треньор: Веселин Великов

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД: 99. Петър Петров – 38. Александър Дюлгеров, 3. Александър Бастунов, 22. Димитър Митев, 5. Николай Бодуров (к), 15. Джон-Кристоф Аийна, 44. Конър Хендерсън, 31. Красимир Станоев, 11. Станислав Манолев, 17. Спас Георгиев, 18. Преслав Йорданов

Старши треньор: Уорън Фийни

Главен съдия: Димо Димов, град Сливен

Стадион: „Кариана“, град Ерден