Новият наставник на Царско село Веселин Великов разкри, е целта пред втородивизионния тим е класиране за елита на родния футбол. Специалистът обаче поясни, че няма да се правят драми, дори това да се случи. Освен това, Великов сподели, че като бивш футболист на ЦСКА се надява „червените“ да вдигнат титлата в края на шампионата.

„Имахме разговори със собственика. Техният треньор (бел.ред. Никола Спасов) отиде в Казахстан. Той ми се обади и си стиснахме ръцете“, започна Великов.

„Първа тренировка. Момчетата са концентрирани и мотивирани. Целта ни е Първа лига“.

„Не е на всяка цена е да сме в А груп,а сега сме на такова място, че трябва да атакуваме елита. Собственикът ни каза, че няма да правим трагедии и да не стане. Просто, ако може да стане, няма да е на всяка цена. Футболистите са амбицирани. Влизане в Първа лига ще е успех. Не е коректно да говоря за други предложения. Мисля, че избрах правилното място“, каза още Великов.

„Предишният щаб остава. Само Виктор Димитров отива при Никола Спасов. Всички останали остават“, разкри Великов за екипа, с който ще работи в столичния тим.

„На такова място сме в момента. Делим първото място сега и сме задължени да атакуваме Първа лига. Но няма да правим трагедии, ако не се случи. Има естествен терен и изкуствен терен. Условията за подготовка са отлични“.

„Да се надяваме, че това, което е направил Никола Спасов ще бъде продължено, ще се опитаме на надградим още, но трябва да се работи. Това е“.

„Бях без работа три месеца. Имах време да гледам много мачове. Мисля, че Дунав играе добър футбол и всички трябва да сме горди от това, което сторихме. Разбира се, че ми липсва този период. Това ми бяха най-хубавите години като треньор“, върна се на престоя си русенския тим Великов.

„Причините сигурно са и в мен и в шефовете. Всички сме виновни. Да се надяваме, че съм взел нужното от Дунав и съм дал, каквото трябва“.

„Сега не е тук време да говорим, но аз като човек който се мисли за умен, се надявам да не допусна същите грешки. Може би най-голямата грешка бе, че не успяхме да наградим лятото състава, когато се класирахме за Лига Европа. Мисля, че това е най-сериозната грешка. Напуснаха ни трима души и не можахме да им намерим подходящи заместници“.

„Може би има малко горчивина, но това е нашата професия. От феновете и футболистите получих нужното уважение. Не вярвам да има треньор, на когото да не му е мъчно, но мен ми е важно това, което феновете на Дунав направиха и правят“.

„Стискам с двете ръце палци на Дунав да не изпадне. Ще бъде интересно на върха. И ЦСКА, и Лудогорец заслужават да са шампиони. Моята лична симпатия е ЦСКА да стане шампион, добави Великов.

„Аз няма преки наблюдения, не ми е работа да взимам отношение. И Боби Михайлов, и Пенев са достойни. Михайлов обаче е много познато име в нашите среди, в Европа и мисля, че все пак ще спечели той“, коментира за финал Великов