Старши треньорът на ЦСКА 1948 година Петко Петков не спести критики към играчите след първата загуба за лидера във Втора лига. Специалистът заяви, че поражението 0:1 от Литекс в 10-ия кръг се дължи на прекалено големия брой грешки в двете фази на играта.

„Вкараха ни един гол, ние не успяхме. По-важното е, че нищо от нашата игра не се получи както в предните мачове. Причините са много, но ще ги кажа на футболистите в съблекалнята”, коментира Петков пред DIEMA SPORT.

„Играхме доста бавно. Нямаше скорост, тя липсваше. Домакините се настройваха лесно към нашите атаки, оттам и те нямаха острота.”

„Днес явно не е бил успешният вариант. Видяхте, че допуснахме доста грешки в двете фази на играта. Логично загубихме. Те бяха по-борбени от нас, повече желаеха победата.”

„В този клуб работих вече при доста различни обстоятелства. Помните кога отборът беше в Първа лига, печелеха се шампионски титли, имаше участия в Европа… Сега е различно.”

„Благодаря на феновете, че дойдоха и ни подкрепиха. Едно извинение към тях, защото те очакваха да ги зарадваме с добра игра.”

„Първенството е много дълго, има много мачове. Нищо още не решено. Трябва бързо да си изчистим главите”, завърши Петков.

ЦСКА 1948 остава лидер в класирането с 24 точки, а преследвачите Локомотив София и Септември имат по 21. „Железничарите” обаче са с мач повече спрямо „червените”.