Старши треньорът на ЦСКА 1948 Петко Петков сподели, че в по-голямата част от двубоя срещу Ботев Пловдив тимът му се е държал достойно, но грешките са се оказали фатални.

"Срещу такива отбори, които са на по-високо ниво трябва да си използваш максимално ансовете и да не допускаш голове. Не успяхме в моментите, в които бяхме равностойни, да си използваме шансовете и допуснахме няколко грешки в защита, които срещу такива отбори са фатални", заяви Петков.

Той определи вторият гол на Ботев като ключов в двубоя. "До голяма степен да, защото може би през първото полувреме бяхме по-организирани, но един излишен фаул в края на полувремето, не бяхме добре подредени, знаем силата на Ботев в тези ситуации."

"Знам, че Ботев разполага със силни футболисти в предни позиции, искахме да затворим пространствата и да играем на контра, на моменти се получи, но загубихме."

"Виждате, че дори днес отбелязахме гол, имахме още няколко ситуации, също беше в предните срещи, за съжаление може би стиковка между състезателите, прекалено напрежение, но трябва да се справим с това."

"Нашето внимание си е към Втора лига, но такива мачове са ни необходими. Не съм дал почивка на никой футболист, в течение на мача извадих тези, които имаха проблеми, но играхме в пълния си състав. Това бе престижен мач за нас срещу отбор, който преди година бе носител на Купата, миналата година игра полуфинал. Искахме да премерим сили и мисля, че в голяма част от мача стояхме достойно."

"Липсват ни доста неща, реализация в предни позиции. Видяхте, че Ботев също не създаде толкова положения, но вкараха 4 гола. Нашите положения бяха малко по-малко, но отбелязахме само един гол."