Бившият треньор в школите на Славия, Локомотив София, ЦСКА и ЦСКА 1948 Роман Тафраджиев е новият директор на детско-юношеската школа на Янтра Габрово, обявиха от клуба. 53-годишният специалист за последно беше част от проекта ЦСКА 1948.
 
Тафраджиев е юноша на Беласица Петрич, играл е за местния тим, Балкан (Ботевград) и Академик (София). Треньорската му кариера стартира в Септември (София). Работил е също в школите на ЦСКА (София), Лудогорец (Разград), Левски-Раковски (София). Бивш координатор на ДЮШ на ЦСКА 1948. Бил е помощник треньор в Локомотив (София) и ЦСКА 1948 и временен треньор на "червените" във Втора лига, а също така притежава лиценз UEFA A.

Роман Тафраджиев

източник: официален сайт на Янтра

"Амбицията ми е да създадем добър екип, с еднакви критерии към организацията на тренировъчния процес, изискванията в тренировките и възпитанието на играчите. Ще въведем методика, която е адаптирана към възрастта и нивото на състезателите, и чиято цел е да осигури оптимален футболен прогрес на трениращите футбол деца и юноши в школата", заяви намеренията си новият директор на ДЮШ.
 
Първите стъпки на специалиста ще бъдат насочени към установяване на еднакви критерии, правила и принципи в ежедневната работа с децата и юношите във футболната школа. По-далечната цел, която Тарфаджиев си поставя, е да се изградят спортно-технически и морално-волеви качества у играчите, чрез които те да се реализират успешно във футбола или в живота.