Броени дни преди старта си през новия сезон във Втора професионална лига Янтра привлече защитника Валери Христов, който през изминалия сезон беше в състава на Ботев Враца. 

24-годишният десен бранител е юноша на Черно море, печелил е и шампионска титла със своята възрастова група при „моряците“. Бил е юношески национал на България. Има над 100 мача в професионалния футбол. Играл е за дублиращия отбор на Литекс, Черноморец Балчик, Монтана и Ботев Враца. През изминалото първенство Христов записа 22 мача за първенството и 2 в турнира за Купата на страната с екипа на врачани, написаха от клуба.

„Нагласата и желанието ми са да постигнем добри резултати през предстоящия сезон, за да направим Янтра фактор във Втора лига. Колективът е много добър и вярвам, че ни предстои един интересен и по-успешен сезон – сподели новото попълнение на габровския тим. – Определено смятам, че отборът има потенциал да е в горната част на класирането. Виждам, че мотивацията у всички е голяма и съм убеден, че всеки мач ще излизаме за победа. Аз лично имам нагласата да давам всичко от себе си, за да помогна на отбора да показва най-доброто си лице, да побеждава и да радва феновете“, допълни Валери.

Дебютът на Христов с екипа на Янтра вероятно ще бъде в първия официален мач на отбора за новия сезон – гостуването на ЦСКА 1948 в понеделник.