Спортно-техническият директор на Септември София Кристиян Добрев и шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов бяха гости в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Една от темите, които бяха разисквани беше съдийското решение на Драгомир Драганов да отсъди дузпа в полза на Ботев Враца срещу Септември София. Съдийският шеф даде оценка на реферите за пролетния полусезон, като тя е незадоволителна.

"Ако мога да кажа сумата е 3750 лева, но това са две различни наказания. Едната глоба е 1250 лева от Комисията по етика и феърплей, другата е 2500 лева от Дисциплинарната комисия. Имам морално право да защитя моя клуб. Извърши се един грабеж на един клуб, на един труд, на едни млади момчета. След 75-ата минута започнахме да играем по-добре, бяхме по-добре физически, но се намеси един човек", коментира Добрев по повод наложената му санкция от БФС и развоя на баража.

Антон Узунов
68 снимки

"Дискусия не може да има, тук има една груба съдийска грешка, в личен разговор с Кристиян му казах. Фактите са такива каквито са, нищо не може да направим тук", коментира съдийският шеф Костадин Гергинов решението на рефера Драганов.

"Презумпцията беше, че той ще ръководи двубоя безпристранно. Тук правилното решение е жълт картон за симулация, съдията каза, че има дузпа, но той ме е излъгал", добави той.

"В 5-ата минута има ситуация за дузпа за нас. Те ограбиха мечтите на тези деца, те си извоюваха правото да играят бараж", каза още Кристиян Добрев по повод двубоя.

"С въвеждането на ВАР технологията в България изискванията към съдиите са големи. Колкото по-бързо съдиите свикнат с ВАР, толкова по-добре. Притеснен бях относно въвеждането на тази система, но всички които излизат на терена, те са 25 - грешат. Решението на кои срещи да се приложи системата ВАР се определя от БФС. Ние получаваме уведомителни писма, както беше и за мача в Кърджали. За всеки мач се плаща по 1700 евро", допълни шефът на Съдийската комисия към БФС. 

"Кой е човекът в БФС, който прецени, че в този мач не трябва да има ВАР, не е нормално в мач за класиране в Първа лига да няма ВАР. Човекът, който носи отговорност в БФС да каже. 1 милион лева инвестиция отиват на вятъра. Откраднаха мечтите на младите футболисти. Тенденцията се вижда, не към казал, че той го е направил умишлено. Той е малкият виновник, големият виновник е този, който прецени да няма ВАР", добави Добрев.

"Нека вкарат Септември в А група, справедливо е отборът ни да бъде в елита", добави Кристиян Добрев.

"През изминалия полусезон, се получиха доста слаби съдийства особено в последните кръгове, излязохме със становище, Драгомир Драганов ще бъде наказан от началото на новото първенство", каза съдийският шеф.

"Не искам Драгомир Драганов да бъде зачеркнат от съдийството, не искам да бъде ликвидиран, искам да бъде наказан. Чест прави на господин Гергинов", каза още спортният директор на Септември София.

"Един футболен съдия се изгражда 10-12 години, като международен съдия му се дават най-тежките мачове", добави още шефът на съдиите.

"Не съм доволен от това, което се случва в мачовете от съдийско естество. Започна полусезонът с грешки, така и завърши. Съдиите предпочитат да вземат решенията с ВАР, а не те да се нагърбят с тежките решения. Ще има промени в ранглистите. Момчетата, които са първа година ще бъдат запазени", даде своята оценка на съдийството Гергинов.