Днес на "Арена Арда" президентът на клуба Петър Пешев официално представи новия старши треньор на отбора Стойчо Стоев.

Малко по-късно той изведе футболистите на първа тренировка, а преди това даде кратко интервю за сайта на Арда.

"Собствениците ми казаха какви са техните амбиции и какво искат да постигнат. И то в перспектива, в бъдеще. Не просто влизане в Първа лига, а развитието на клуба. Това са неща, които на мен ми харесаха. Едно влизане в "А" група е хубаво като цел, хубаво е да го реализираш. Но продължаваш ли да го развиваш, а не просто влизаш в Първа лига, живуркаш една две години и излизаш. Харесва ми, че собствениците искат да постигнат нещо и да го задържат на едно добро ниво."

Стойчо Стоев

източник: fcarda.bg

"Аз имам някакво виждане, но нека тази седмица да поработя с футболистите. Има нови неща, които искам да вкарам и да видя как ще им се отразят. Аз съм човек, който е позитивен и вярвам, че могат да се получат нещата. Трябва сега да убедя футболистите, че начинът ми на работа само ще им спомогне да се доразвиват като футболисти и като отбор. Ясно е, че няма да се получи за седмица, две или месец, но определено ще има нещо по-добро. За съжаление негативните резултати със сигурност са повлияли психически. Предните отбори са си взели точките до този момент. Така в един момент, примерно, ти си по-добре спортно-технически от друг отбор, но той е на първо място. Това ти вкарва малко неувереност. Точно тази неувереност трябва да преодолеем."

"Футболът е една професия, но освен това е и удоволствие. Ако не изпитваш удоволствие от тази професия, значи няма как да постигнеш нещо. Затова искам футболистите да изпитват удоволствие от играта. Никога не съм го криел какъв стил харесвам. Аз съм бил офанзивен футболист. Обичам атакуващия футбол, обичам да твориш, обичам да създаваш положения, да вкарваш голове. Трябва да изпитваш удоволствие. Вижте световния шампион - той не практикува офанзивен футбол, въпреки че има доста такива играчи. А други отбори, като Хърватия, Белгия и други, които нямат толкова офанзивни играчи, постигнаха нещо. Аз не обичам отборът ми да седи в собствената половина и да се чудим как да ги излъжем, а не как да ги победим. Същото е и в половината на противника. Седиш там, но без да знаеш защо."

"Все още нямам толкова голям поглед върху това с какво разполага отборът. Нов футболист винаги може да се привлече, но да е име, което знам, че на мен ще ми свърши работа. А не просто да е име и да не ми свърши работа. Но мисля, че на този етап това ще са футболистите, с които ще продължим. Зимата вече ще решаваме как да процедираме. Искам да им благодаря на феновете. Надявам се да ме приемат позитивно. Имам едно послание към тях. Нека сега да подкрепят отбора, защото той сега има нужда. А не утре или след месец. Говоря хипотетично, когато отборът побеждава всеки мач. Важно е, когато нещата не са добре, тогава те да покажат, че държат на отбора. Когато феновете са зад футболистите, тогава е съвсем различно. Бил съм в много отбори и съм се убедил в това", заяви Стоев за клубния уебсайт.