Спартак Варна следи ситуцията около Любослав Пенев, който се очаква да напусне Хебър след последния му мач за тази година. Причината е, че се очаква бюджетът на клуба да бъде намален и в отбора вече няма да се дават големи заплати.

Това е идеална възможност за амбициозния собственик на Спартак Павлин Николов, който със сигурност може да удовлетвори финансовите условия на Пенев и да му представи сериозен проект за развитие на клуба в следващите години.

„Соколите“ държат под око и Красимир Балаков, който след напускането на Септември е без работа. За разлика от Пенев Бала вече е работил във Втора лига, което означава, че би било възможно да бъде заинтригуван от възможността да поеме обезпечен във всяко едно отношение тим и с високи цели, какъвто е Спартак в момента.

Освен всичко друго, ако Николов докара таково голямо име в Спартак, той ще вдигне и имиджа на клуба, и за „соколите“ ще се говори повече, отколкото за някои клубове при майсторите.

През този век Спартак вече бил воден във втория ешелон от голяма легенда на българския футбол. През сезон 2005/2006 начело на тима бе Ради Здравков и няколко кръга преди края на първенството напусна, след като остави отбора на върха със 7 точки пред втория и варненци без проблем се завърнаха в елита.

Любопитно е, че сега Здравков е помощник на Пенев в Хебър.