С група от 18 футболисти и начело със старши треньора Валентин Илиев Спартак (Варна) започна подготовка за новия сезон. Президентът на клуба Павлин Николов даде кураж на състава и цялото ръководство в тунела на стадион "Спартак" секунди преди началото на тренировката в емблематичния за клуба час 19:18. 

"Желая ви здраве, без контузии и много спартаклийски дух. Успех и целта е ясна - efbet Лига още следващия сезон", заяви Николов.

По традиция преди началото на сезона отец Дончо отслужи водосвет за късмет с ритуал, приет присърце от всички на терена. А трибуната под старата козирка бе изпълнена с десетки фенове, изригнали мощно и гръмогласно, за да дадат увереност на своите любимци, като не липсваше и ефектна хореография и факли. 

Дългогодишните привърженици и приближени на Спартак коментираха, че никога не са виждали такава подкрепа в началото на сезон, в който отборът не е в елита. 

"Започвам с хора, с част от които съм работил, знам им качествата и мотивацията и съм сигурен, че ще дадат всичко необходимо клубът да върви нагоре", каза треньорът Валентин Илиев. 
"В преговори сме с играчи на всички позиции, всички нови ще бъдат коректно обявени. За всички паузата е доста кратка, няма да тръгнем за лагера в пълен комплект. Стремя се да имаме група от 22 или 23 играчи. От четвъртък до събота тренираме двуразово, в понеделник пътуваме за Трявна".

Групата на Спартак Варна в първата тренировка: Стефан Петков, Денислав Жеков, Виктор Митев, Румен Руменов, Александър Цветков, Андриан Димитров, Божидар Васев, Никола Борисов, Светослав Николов, Даниел Халачев, Стефан Стефанов, Любослав Маринов, Пламен Димов, Велислав Боев, Преслав Петров, Георги Мариянов, Борислав Вакадинов, Даниел Начев.