Отборът на Созопол отпътува за София, където ще отседне преди мача от 13-ия кръг на Втора лига срещу Спортист Своге. Морският тим ще бъде в столицата на базата на Царско село. Последният път Созопол отседна на националната база в квартал "Бояна" при визитата на Струмска слава Радомир. 

"Небесносините" и "царете" са в отлични отношения, а Стойне Манолов отново откликна на молбата Созопол да отседне в комплекс "Царско село". Преди два сезона, "царете" също направиха един добър жест към футболистите, тогава водени от Румен Димов. Клубният автобус на Созопол се развали след мач с Ботев Враца. Царете изпратиха тяхното возило, за да може футболистите на Созопол да се приберат до морския град.

Двубоят със Спортист Своге е на 7 ноември (събота), от 14:30 часа, на градския стадион в Своге. В състава на Маргарит Димов се завръщат Антонио Ласков и капитанът Петър Кюмюрджиев, които пропуснаха последните няколко срещи на "небесносините". 

Нападателят Иван Колев, който получи втори жълт и червен картон в добавеното време срещу Лудогорец 2, при успеха с 3:2, ще пропусне двубоя. Това важи и за левия бранител Димитър Жеков. Младежкият национал, който получи тежка травма срещу разградския тим, е със счупена костица на ходилото. 

Созопол отново отпътува с настроение, като ще търси своето и в тази среща. Домакините от Своге имат 13 точки в своя актив и се намират на 10-та позиция, докато Созопол е с 10 на 12-та.

Двубоят ще бъде ръководен от Мирослав Кузманов с помощници Станислав Станев и Андрей Николов всичките от София. Четвърти съдия е Николай Рамунски - София, съдийски наблюдател Тихомир Костовски - София.