Футболистите на Созопол ще имат лагер в Благоевград по време на лятната си подготовка, съобщи старши треньорът Румен Димов. „Небесносините” избират за четвърта поредна година да трупат аеробен обем в пиринския град. Лагерът ще бъде от 27 юни до 8 юли. През този период са предвидени 3 контроли: на 30 юни с Черно море Варна в Банско, на 2 юли със Славия отново в Банско и на 7 юли, но за тази дата се търси съперник.

Четвъртите във Втора лига от последния сезон се събират за първа тренировка на 19 юни. Те ще тренират в домашни условия до 24 юни, когато е първата им проверка с Ботев Гълъбово на „Арена Созопол”. След завръщането от Благоевград са уговорени контроли със съседите от Поморие и Несебър, съответно на 12-и и 15 юли. Местата на срещите ще се уточнят допълнително. Предстои да стане известно и кога ще бъде официалното представяне на тима за новия сезон.

Румен Димов не беше конкретен относно летните промени в кадрови план, като посочи само, че няма да са големи. Засега договори са подписали двама нови, а с други двама се водят преговори в напреднала фаза. От стария състав напускат трима. Наставникът пожела на този етап да не назовава имена.