Новият старши треньор на Спартак Варна – Росен Кирилов, благодари за гласуваното доверие от страна на управата на „соколите“. Бившият футболист бе красноречив, че ще работи със сърце и душа за варненския тим и искрено вярва, че ще върне славата му.

Кирилов припомни, че е работил с някои от настоящите играчи на спартаклии като Румен Руменов и Ангел Грънчов. Той открехна и вратата за селекцията, която описа като „отворен процес“.

За Кирилов целта във Втора лига е първо място и връщане в елита, обяви самият той, без да пренебрегва конкуренцията – Добруджа, Марек, Септември и Монтан.

„Първо искам да благодаря на г-н Николов и цялото ръководство на Спартак, че именно на мен се гласува доверие да съм треньор на Спартак Варна и на нас всички се пада честта да върнем славата на Спартак. Искрено вярвам, че това съвсем скоро може да се случи и ще работим с всички усилия да се случи. Ще работим със сърце и душа. Това мога да обещая. Пролетта ни предстоят тежки битки, които се надявам да спечели заедно. В това число вкарвам и феновете“, бяха първите думи на Росен Кирилов.

„Чувствам се комфортно като треньор и подготвен. Работил с няколко футболисти, които в момента са част от Спартак Варна – Румен Руменов, Ангел Грънчов... Не съм водил предварителни разговори. Вчера г-н Николов ми се обади на обяд и се разбрахме бързо. Спартак Варна е сериозно име в първото ниво на българския футбол с изключителни традиции. Това ме накара да приема без да е имало нито замисляне и дискусии“, каза Кирилов.

„Тепърва започваме да работим. Процесът е отворен. Не ме е страх, където и да съм бил, съм гледал да работя с наличните играчи и ако е необходимо да се вземе и попълни. Мен не ме притеснява всеки момент да започна работа и да започна да променям отбора към облика, който желая“, допълни той.

„Имам представа какво представлява Спартак. Гледал съм мачове по телевизията от Втора лига. До първия мач имаме време и започваме да работим. Трябва да огледам отбора в няколко тренировки. Искам да проведа няколко тренировки, да видя играчите и ще видим какво ни трябва още. Тече подготовка, контроли. Принципно моята любима система на игра е 4-3-3 – атакуваща система. Има мачове, в които може да се играе по различен начин“, допълни Кирилов.

„Има конкуренция във Втора лига – Добруджа, Монтана, Марек, Септември... Нашата цел ще е първото място. В момента Спартак е с най-добрите условия и трябва да е на първо място. Гоним първото място, а не само влизане“, каза специалистът.