Футболистите на втородивизионния Марица Пловдив попаднаха в снежна блокада в Турция. Тимът е бил принуден да нощува в клубния автобус на път за Истанбул. Оттам те вчера трябваше да се качат на самолета за Анталия, където отборът трябва да започне подготвителен лагер.

Автобусът с отбора на футболен клуб Марица Пловдив е блокиран повече от 22 часа на магистралата на около 20 километра от летището в Истанбул.

Официален сайт на Марица
6 снимки

„Има бензиностанция на около 3 километра, горе-долу 35-40 минути пеша. Някои от момчетата отиваха пеша да взимат вода и храна, защото ни свършиха запасите. Малко е труден прехода дотам, но през преспите се минава. Не е много приятно, нито имаме условия, не може да се изкъпем, нямаме тоалетна. В бензиностанцията вече няма сандвичи, има само сухи храни”, заяви за NOVA Йордан Влашки, президент на ФК Марица Пловдив. 

Централната автобусна гара на мегаполиса Истанбул няма да обслужва пътници. Беше въведена и временна забрана за влизане в областта. Хиляди пътници се оказаха блокирани на двете летища в Истанбул, които и днес няма да изпълняват полети заради силния снеговалеж.