Втородивизионният Пирин Благоевград смята да се върне в родния елит и подготвя сериозна селекция предстоящото лято. "Орлетата" са набелязали редица футболисти от efbet Лига, сред които е защитника Александър Дюлгеров. 30-годишният бранител на Етър подсили болярите през лятото на миналата година, а сега благоевградчани смятат да го върнат там, откъдето започна кариерата му, а именно в Благоеврад.

Мениджърът Уорън Фийни е набелязал още един български футболист, с когото е постигнал договорка - Славчо Шоколаров. 30-годишният полузащитник разтрогна с ЦСКА 1948 и ще се завърне в юношеския си клуб.

"Орлетата" не спират дотук. Благоеврадчани се надяват да си върнат опитните Станислав Манолев и Светослав Дяков, чиито договори с Лудогорец изтичат и засега не са подновени. 

Вече стана ясно, че защитникът Николай Бодуров ще започне отново да тренира със "зелените". Наскоро бранителят приключи взаимоотношенията си с иранския Естеглал и е дал дума, че ако не си намери нов тим в чужбина, ще заиграе за благоевградчани. 

В плановете на Пирин е и вратарят Благой Макенджиев, който в момента защитава цветовете на Дунав Русе. Финансовото положение на "драконите" не е цветущо, което може да го накара да предпочете завръщане в Пирин.